SJUK

Är jag förvånad i fredags när jag vaknade och hade ont i hela kroppen? Hängig och hes? Nej... Dumma dumma mig.

i fredags tog jag mig igenom jobbdagen och hälsade på "min" nya klass som jag från och med måndag är i. på kvällen var det hästar, en rosa drink och decka i sängen vid halv tio(!?) sov halvdannt fram till kring kvart i nio när Andreas ringde och väckte mig (tack!). Jag blev även lite piggare efter en stunds prat och begav mig mot stallet. Väl där mötte jag upp mathilda som skulle provrida. Vi skrittade ut en sväng, ca 30 min. Mer orkade jag inte i alla fall.

Sedan hem och däckapå soffan fram tills nu.... Mamma åkte precis iväg för att ta insläppet, håll tummarna!
Gulliga gulliga mamma, tack!

Nu ska jag nog sova en stund till innan det är ätdags.
Natti natt!

Trotsade ödet(?) eller kanske mig själv?

Vid sjutiden hade mamma kommit från stallet och jag slutat jobba, jag hade hunnit äta och kollat min facebook+bloggat. = Rastlös, jag hade några timmar på kvällen att slå död på... Jag som INTE skulle träna idag eftersom jag kände mig aningen trött och krasslig, drog då självklart och gjorde vaddå? Jo...
Mot gymmet, där jag promt körde kondition av endast en anledning, "sveriges värsta bilförare" som gick på Tv-skärmen framför mig. Självklart fastnade jag i 50min och jag var väldigt slut när programmet var slut!
Nu är jag aningen tröttare än vad jag var tidigare ikväll. några sidor i boken och sedan nanna kudde!
Sleep tight!

En kanondag!

Står med stekpannan i ena handen och datorn i andra... Kött, pommes och bea!
Jobbat och jobbat och nu är det tydligen klart att jag kommer vara kvar på skolan under våren åxo! Kanontider, 8-13, och i en etta dessutom!

Slapp även böter, då jag kom precis innan P-killen (lapplisan) satte på boten på bilen "i grevens tid" utropade han då jag kom gåendes! Jag hade missat att ställa p-klockan...

Handling och jag jobbar fortfarande, men det blir snart god middag, bra film och vila. Ingen träning idag!

Dagen har flytit på och varit så pass bra att jag även spelat på hästar, till min stora förvåning i kassan, för 8kronor... Kanske mindre bra, jag lär ju itne kunna vinna några stora pengar? Eller? Jag är sååå inne i spelandet....

Signing ut!


Som jag...

Det finns nog ingen annan.....
                  Som är som jag.......??

Träning, ridning, "shopping" och social.

Red båda hästarna på förmiddagen/dagen, det var mysigt men tröttsamt! Först mötte jag upp Marika och Celina som promenerade Frej, Marikas shettlandsponny. Sedan skiljdes vi åt och jag travade lite mellan träden i skogen, Bique hade mycket energi eftersom hon vilat ett par dagar. In med ena hästen och ut med den andra, lika pigg hon(!) Red i ridhuset ca 20min vilket var spännande! (Självklart!) promenerade jag till och från stallet med Teysir.

 Vid tretiden kom Krille och vi åkte mot Yamaha. Drog därifrån ner till Biltema, Donken och sedan tillbaka till Yamaha där jag köpte crosstövlar och neoprenehandskar. Min shopping!
Krille släppte av mig utanför gymmet där Andreas hade värmt upp redan! Körde mest mage/ben idag och sedan en solning på tio minuter! Nu börjar jag bli brun och fin, sådär lagom brun!

Mammsen plockade upp mig och vi åkte för att köpa Coca cola!!!!!

Nighty Night!

En snabblogg ifrån sängen.

Igår och idag har jag jobbat som "fröken" imorgon är jag ledig... Hästar och träning är det som gäller på den "fritid" jag har, eller kanske inte har? Hade tänkt åka till pappsen ikväll/imorgon för att provköra crossen, men har insett att jag inte hinner... Har planerat in att träna på kvällen med Andreas och Malin(?). På dagen behöver och vill jag rida, troligen med Marika om ingenting har ändrats sedan sist vi "talades vid".

Igår körde jag mest rygg och ben, medan idag mage och armar. Kanske helfel kombination, vad vet jag? Förhoppningsvis hjälper det mer än stjälper. Kondition blir det en del åxo dock inte riktigt lika mycket, ca 25min idag och kanske en cirkus 20 min igår. Dagens pass blev dock flummigare än vanligt eftersom jag tränade med Malin som inte gymmar särskillt ofta. hon ville prova ALLT, och då menar jag ALLT.... Inte kan hon få mycket träningsverk imorgon, jag får höra efter och rapportera!
Hon/vi körde bland annat en "tuttdödarmaskin" som höll på att ha halvt ihjäl henne då den flög upp eftersom hon släppte upp fötterna från en stång vilket resulterade i att "tuttdödarmojängen" var 1,5cm ifrån att skalla henne. *Högt skratt*. Skönt att vi tränade relativt sent, mindre risk att störa folk, inte heller störde någon oss (vilket ändå inte hade varit särskillt troligt).

Nu blir det någon sida i Svensk Maffia innan det är dags att nanna kudden.


Sleep Tight!

Sågspån i backen!....

......Skall visst fungera mot halka.... Någon fler som har hört detta??

Well well, igår var det mc-mässan halva dagen, innan det hann jag både rida ut med elinor och träna en sväng. Mässan var som väntat, dock lite tomt på grejer, kan detta bero på lågkonjunkturen?!
Jag fick i alla fall mina mässbiljetter i tid och hälsade på mina jobbarkompisar, ryktet hade spridit sig fort, jag som trodde jag kom med en nyhet angående crossen som vi hämtat. Appropå den "fick" jag lite kläder idag, gula och lite stora, vilket är bra sedan när skydden kommer på plats under! Tack Micke!

Igårkväll drog vi in en sväng till stan, mot rocks, men det slutade med att vi drog hem relativt tidigt. Völ hemma stod bilarna på rad och ingen verkade ha tagit sig upp för backen (stod säkert en fyra-fem bilar där) så jag chansade inte utan ställde mig snällt i ledet nere på vägen. Tur att vi inte har så långt att gå. På morgonen när jag skulle upp och mot stallet upptäckte jag att någon (??) "sandat" vår backe med sågspån och halm... Troligen mot den värsta halkan eftersom ingen sand funnits i sandlådan... Jag planerade att sanda/salta idag eftersom vi har några hinkar i källaren/bakluckan på kian, men min envisa morfar hann före idag p¨å förmiddagen. Kanske med tanke på att jag sov bort förmiddagen... Dåligt Angelica! Men riktigt skönt.

Nu har jag precis kvistat iväg, hyrt film och köpit en påse godis, Fusk! Innehållande lakrits, döskallegodisar med mera.
Nu är det dags för en lugn hemmakväll, jobb imorrn sedan hästar och träning.

Nu har jag läst ut "snabba Cash", vilken jag kan rekomendera om man inte har svårt för att läsa ett sådant språk (bläddra i boken så får ni se vad jag menar) Jag tragglade mig igenom boken med nöd och näppe, jobbig att läsa, dock bra handling. Nu ikväll ska jag börja läsa "Svensk Maffia"(som Andreas har tipsat "mig" om) 
Nighty night!

I Norrland... Och så kommer en mygga.... Grattis mammi!

Fick precis höra kommentaren "okej att man har fyra mil till jobbet om man bor i Norrland, där är ju allting långt bort, men HÄR, där vi har allting så nära, då är 4 mil väääldigt långt att ha till jobbet..."

Snabb up-to-date!
"Imorse" var jag och tränade, handlade, kompletteringshandlade och köpte present till mammsen. Hon fick 2st shampoo-flaskor, två balsam, ett hjärtformat paket med tops och en dunkudde som jag är lite avundsjuk på.
Tjuvlyssnar från vardagsrummet
"...och när jag skulle läsa.... Så kommer det en mygga!"

Har ätit jättegod mat (mysmiddag!), som jag har lagat och tårta(bild kommer). Grattis mamma!
Grattis till Celina åxo som nu tagit körkort!

Imorgon är tanken att hinna träna och rida innan mc-mässan. Har dock ej kollat tider men jag hade inte tänkt sova bort morgondagen, det är en sak som är säker.

Nu blir det till att läsa lite ur "Snabba Cash"


Ingen rubrik, eftersom jag inte känner för det.

Träningen går som den går... Dessutom skrämde Rikard upp mig igår angående fystesterna... Jag har fått lite kalla fötter och känner att det kanske var lite onödigt att "gå in för" att göra brandmannatester.

Usch och fy.

Nu har jag laddat upp lite bilder, kika och kommentera om ni har lust.

Idag har Malin varit här, mest snackat skit och "planerat" att träna.... Dåligt av oss va? Jag har dock testat några gummiband som jag har lånat utav henne, ska ta bild och lägga upp, för man ser sjukt rolig ut när man gör dessa övningar! (=
Ikväll efter hästarna (jobbar till sex) hade jag och andreas tänkt att dra och gymma+sola. Skönt! 
Imorgon skall jag och malin köra någon träningsgrej som hennes syster, Linnea fått i julklapp. Någon form utav steppmaskin tror jag.
Lördag är det Gym igen+
hästarna, gratta mamma och MC-mässan! Om inte mina planer går i kras...

Lägger upp en söt bild på min vägg dekorerad med lite tingeltangel, en ängel och ett hjärta i glas.



Mysig ridtur!

Nu har jag precis kommit hem från en mysig ridtur i skogen och mörkret med sällskap. Jag red ut barbacka på Tinkytjejen, Bique fick vila idag...

Sen har jag städat hela mitt rum, ordentligt! Rensat ur kläder, håller på att tvätta massa ridgrejer, sorterat in all tvätt, bäddat rent sängen, dammat i mitt rum, satt in papper ordentligt i sina pärmar med mera, duktigt va?!

Däremot går träningen mindre bra, jag gick dock till stallet, och red en sväng. Nu ska jag ner och träna med några slags gummiband som jag har fått låna av Malin, appropå henne sköt vi på vår springrunda tills imorgon och nu är jag sjuukt sugen på att höra om hon vill ta en fika inne i stan istället, kanske ta en promenad där inne... Höjden av lathet?

Nighty Night, sleep tight!

En kväll/natt/morgonsväng till trollhättan.

Igår hade jag och pappsen bestämt att vi skulle åka och "kika" på en cross i Möllerud (ligger nära trollhättan och vänersborg) ca 45mil, enkel resa. Planen var att åka kring lunchtiden igår efter att papps firmabil varit inlämnad. Planeringen var som så här, bilen skulle lämnas in kring niotiden på mörmiddagen, monteringen skulle ta en ungefär fyratimmar och de skulle vara klara kring ett-tiden. Väl vid ett, fick vi beskedet "inte före två". Väl vid två fick vi beskedet "tyvärr, inte före fyra". Klockan fyra fick vi ett nytt klockslag(!) nämligen klockan sex, tiden då butiken/verkstaden stänger. Typiskt... Crossen i Möllerud känns allt längre och längre bort.
Först vid strax efter klockan 19:00 rullade bilen ut ur deras garage, men stereon/dvd/högtalare var inte helt färdigmonterade, så bilen skall tillbaka dit över helgen (torsd-sönd). NU äntligen! Både en rastlös pappa, hund och tjej åker åtskilliga mil, stannar endast för en snabb-donken på vägen dit och någon kisspaus/godispaus på vägen hem.. Papps kör ner och jag i princip hela vägen hem/upp igen ända skillnaden var att klockan hade passerat midnatt redan innan vi åkte ifrån Möllerud OCH att det nu stod en Yamaha Yz 125 -06 i skåpet!
Jätteroligt! Dock är den kvar i firmabilen och pappsen åker iväg i helgen, så lite "nybörjaråkning" får bli troligen nästa helg.

 Här är den, på plats i garaget, granne till en moped och en Gixxer.

Idag är planerna som följer, sova på förmiddagen, eftersom vi kom hem klockan sex imorse... Vaknade nu(!) vid tolvtiden och ska ut och springa med malin klockan tre. Får se om jag blir tvungen att avboka det då det är GLANSIS i vår backe, samt att jag har bokat in att ut och rida...
C YA

Go-Kart och frussen på uringe.

Igår, var det hästar, jobb och go-kart som gällde!
Det var riktigt roligt men gick inte så bra, pappa vann...
På hemvägen hämtade vi upp Kian som nu är "färdig" att besiktas med ny handbromswire och nytt slutrör på avgassystemet. Åt soppa på kvällen MEN fikade och fuskade med en liten tårtbit på dagen hemma hos en kompis till mamma, vars son har hjälp oss att skruva dit det nya röret på bilen...

 Läskiga ögon jag har!!!


Idag blir det ännu lite mera fusk, då vi svängde förbi Uringe för att kika när Micke körde cross(pappsen fick prova lite han med vilket resulterade i ett leende från öra till öra hela hemvägen), här blev det en korv och nu, väl hemma blir det köttfärssås och spagetti med semlor som efterrätt! Nu ställde Micke ut några öl på kylning åxo, vilket gör mig sugen... Ajja Bajja!

Det har varit dåligt med träning nu idag, dock har träningsvärken varit värre än på länge, armarna stack och gjorde sig påminda om klättringen, igår då vi körde Go-Kart....
Well well, en snabb uppdatering!

Full fart!

Gud vad duktig jag har varit idag! *berömmer mig själv, och tar åt mig!*

Jag GICK som sagt till stallet! har gjort armhävningar+sit-ups både när jag gick upp och nu innan jag lägger mig.
Jag har suttit med Celina, Pappsen och Gunnar på donken, utan att äta :). Eller jag hade faktiskt min drickyogurt, ett äpple och en banan.

Hållit mig helt borta från godis och läsk idag. Fy fan vad jag är bra!

Pappa messade mamma eftersom jag inte åt något på donken, han var orolig, mamma svarade "lugnande" "äh, du kan vara lugn, det håller nog bara i sig idag..."
Nu ska jag överbevisa dom att det i alla fall kan hålla helgen ut!

Nighty night!

Omvälvande gårdag och full fart idag!

Gårdagen var väldigt omvälvande, från dödsfall till ett glädjande besked.. Till att jag fick mina handskar jag beställt, kanske kan lägga upp en bild senare?

Okej, det glädjande beskedet, jag har gått vidare! Till första fystestet, Från början hade det varit 740 sökande till tjänsten (brandman) och av dem gick 220 vidare till en telefonintervju. Sedan utav dem, gallras 70 vidare bort, och 150 vidare till första fystestet, som är 3 feb.

Så nu gäller det att träna!

Jag har även bestämt att äta nyttigare och undvika läsk hel oc hållet! Vilket kommer att bli det tuffaste... Så nu sitter jag och knaprar på en morot och skall strax iväg för att handla lite nyttigare mat. Mycket proteiner, lite kolhdrater.
Idag har jag börjat dagen med 50 sit-ups, 20 armhävningar(inte så imponerande...), POWERWALKA (trodde jag aldrig att jag skulle göra) till stallet, red barbacka i två timmar och sprang hem! Visst har jag varit dutti!?
Ikväll ska jag iväg och klättra åxo, så vi får väl se hur mycket träningsvärk jag har imorgon :D.

Imorrn är det, utsläppet klockan sju och efter det rida eller simma och därefter till jobbet som gäller. Spännande va?!

Jag är en blogg

Ja det är jag! en liten och lite knasig men jag är söt ändå! och så surar jag lite! men jag är en blogg det är jag det är det som är det fina i kråksången! och så är jag bra med men inte bäst för det är det nån annan som är!
och ibland har jag fel men jag bra ändå! och så är jag väldigt söt! det säger alla!

puss på er

Snyggo!

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden,

En härlig bild från i somras. Mmm, Calippo!
Hittade den nu när jag suttit och redigerat och jag kände mig direkt gladare till mods, trots att det är jag på bilden... Konstigt va?

Weeeii

Idag blev det många bloggomgångar!

Nu har jag precis kommit ifrån hästarna där jag har pysslat i timmar, mysfaktor!
Redan lyckats dubbelboka mig trots att jag är "typ" ledig. Morgondagens schema följer:
09-11: Sotaren kommer (hoppar han är här vid nio annars spricker mitt schema...)
11: Möta Marika, till häst (det vill säga första hästen skall vara klar för att ridas ut på.) Sedan byta häst med Marika och ta en tur till. Det vill sig först, jag på TinkyWinky och Marika på Surprice, sedan jag på Sheeba (deras ponny! (=) och Marika på Bique. Håll tummarna!

Kring 15-tiden, hälsa på en kompis till familjen som är på rehabilitering.
vid 18-tiden möta upp andreas för att sola, igen, oj vad brun och fin jag kommer att vara i veckan!
vid 19, kika på hockey (spännande!)
sedan inga flera planer för dagen!

Nu ringde en kompis som undrade om jag kunde lämna bilen hos honom på torsdag så ska han sätta på det nya avgasröret åt oss någon gång under fredagen, gud vad gulligt!

Nu blir det lite mer bildredigering, några sidor ur "snabba cash" och sedan till att nanna kudden!


Dock blev resultatet inte riktigt som jag hade tänkt mig, well well, morfar lär ju bli nöjd, för detta är way över hans tekniska förmåga
(=. <3 till morfar
 


Annonserar ut två sadlar.

Annonsen är sökbar på blocket.se, http://www.blocket.se/vi/19813016.htm?ca=11_s. Även sökbar på hastannonser.se.



Här kom mitt mode(neard?)intresse fram åxo ;)

Teori, brun och läkerol.

Sitter just nu och suger på en läkerol... Funderar och tänker väldigt mycket. Nu har jag bokat teoriprovet för motorcykel, funderar bland annat på om det är så smart att skriva här... Tänk om jag failar? Missar skrivningen tio gånger eller någonting annat pinsamt? Då hade det varit bättre att hålla tyst... Men men... Det är jag dålig på. Jag har även kollat upp lite angående hojlektioner, de tidigaste verkar dra igång först i mars.. Segt.. Även beställt ett par nya handskar, då jag tidigare bara åkt i crosshandskar...

Så, jag kan likabra gå ut med datumet åxo, nämligen den 29/1 vid lunchtid, då får ni hålla tummarna!!

Annars har jag solat, en 20minuter, fikat igen, i massor, farfar, pappsen, Carro och Micke var här igår och grattade. Mys! Jag fick 10kg morötter, en trocadero, två par trosor, två linnen av märket "salming" och pengar!
Usch, vad bortskämd jag är, tack så mycket! <3 <3

Nu ska jag dra iväg till stallet och ut och rida en sväng, mys!

Ett år äldre.

Idag blir jag ett år äldre! Vilket känns som att det har firats hela helgen och fortsätter in nu i början på veckan. Jätteroligt! Men tröttsamt. Tack för all uppvaktning!
Jag har även fått fina presenter, bland annat ett ridskritttäcke, pressentkort på ticnet, bidrag till hojkort, fina muggar, med mera. Strax kommer pappsen och farfar <3 och då blir det mer fika!
Blev en snabblogg idag då jag har fullt upp med hästarna och att vara social.
signar ut. Slut.

Pulkaspår & en snabblogg mitt i all röra!

I förrgår (oj, det var länge sedan jag skrev sist...) bakade jag och en kompis, Andreas, Semlor (mindre bra..), glutenfria muffins(!) och pepparkakor. Visst var vi duktiga? Eller just det, jag kanske glömde nämna att det blev ett par öl åxo....
Well well, hälften går att äta ungefär, och idag kommer det släktingar som får pröva på våra bakexpriment!



Igår var vi kanske en aning tröttare än vanligt, hade hovslagaren ute (redan vid tio på förmidagen!) som fixade på snösulor, broddar och skor fram på Tinky Winky. Biqué skall vi försöka brodda själva, spännande! Sedan kom våra grannar förbi (ja, vi har faktiskt grannar och till och med en hel del bra grannar) som stannade på ett par koppar kaffe och ganska mycket prat. Sedan ramlade pappsen in en vända mellan alla hans jobb, så det blev fullt hus!
Sedan kom även Micke förbi. Jag har köpt ett relä som han skulle ha från Yamaha, hoppas det fungerar och passar! (=

Våra grannar började röra sig hemåt, gåendes, hurtigt av dom, medan vi andra började planera mat. Det blev pizza, så jag andreas å pappamicke kvistade iväg mot pizzerian.
Hem, åt, Papps åkte för att jobba och vi hann plocka lite grann innan Jenny och hennes mamma, Yvonne kom förbi, även de fick smaka på våra bakverk!
Ännu lite senare kvistade Christoffer förbi, vid det här laget var vi ganska så trötta... Vilket resulterade i en hel del flumm och sedan var det bara att nanna kudden, kring ett-tiden.

Upp idag vid sju och iväg till hästarna, färdiga där aldeles för en stund sedanoch nu skall jag plocka lite och fixa det sista innan släkten börjar rulla in för lite tårta.
Har ni tur så kanske några bilder kommer sedan... Har om inte annat tagit lite på sadlarna som för övrigt skall säljas (två stycken) till bra priser.
Signar ut!

I can buy you!

Kände bara för att lägga in en ruta med en (tycker jag) skön låt som jag sitter med i lurarna just nu, efter att ha kommit in ifrån en långpromenad (vilket blev istället för min joggingrunda)...






Passar på att lägga in "vår låt" Wake up, som spelades in någon gång under 2006, om jag inte minns helt fel. Jag lirar trummor. Våran första och enda låt som vi spelade in..




Kanske lite smått pinsamt... Det var ju ett par år sedan, vilket är en liten tröst...

Födelsedagsfira och Södertörns brandförsvar.

Idag (dagen är inte så lång ännu) har jag hitills hunnit, vakna, ha en telefonintervju och ringt till några släktingar.

Klockan 09:00 (tidigt eftersom jag är ledig!) Ringde Södertörns Brandförsvar, för andra gången, eftersom vi under första samtalet hade bokat in en telefonintervju som skulle ske idag.
Intervjun gick bra, jag svarade på alla frågor men det var speciellt en fråga som jag hade svårt för, dock borde den ha känts självklar och jag känner att jag hade kunnat förbereda mig bättre vilket jag insåg nu i efterhand. Nämligen "Varför skall vi anställa just dig?" Eftersom jag är bra? Jättebra? Men mer då...? Självklart kom även den frågan sist, då man redan har försökt förklara allting som man är bra på, sina för och nackdelar, erfarenheter med mera. Kunde han inte ha besvarat den frågan själv? Ehum... Lite besviken där på mig själv...

Shit happens, på måndag fyller jag år, 19år, helt värdelöst.... Vem vill bli 19? Det känns ganska nödvändigt i alla fall, så jag har ringt till några släktingar och skall fortsätta ringa lite i eftermiddag/kväll. Det blir födelsedagsfika på söndag.
Snart fyller mamma år åxo, ingen aning om vad jag skall köpa/ordna till henne... Hon önskar sig "rosa lättviktsgummistövlar" om någon vet vad det är (jag vet fortfarande inte trots att mamma har förklarat detta) så vore jag evigt tacksam för den informationen eftersom hon självklart inte önskar sig någonting annat.

Nu skall jag ut och springa en vända innan mamms kommer hem med bilen. (Försöker att undvika min bil nu när det är så mycket snö, för det har svårt att ta sig upp här i vår backe, suck!) Sedan bär det troligen av mot Huddinge sjukhus för att hälsa på en vän, på tillbakavägen(eller senare?) plocka upp en annan kompis som skall hjälpa mig att baka lite, vilket kan behövas då det inte är min starka sida, tur att det finns duktiga och hjälpsamma killar! (usch vilken lång och ful mening!)
Har även insläppet i stallet idag, men det blir ingen ridning :(. Dels hinner jag inte och dels så har de inte några broddar. Får se hur det blir ikväll, kanske träffar pappsen en sväng åxo, beroende på förutsättningarna ;)
Signar ut!


Tröttisdag

En ganska seg dag för att vara jag, fortfarande lite ont i halsen och trött. Har legat och läst, kissat vovven, varit i stallet, arit med Rikard och handlat(ganska ofrivilligt...) med mera... Ätit lite mackor.. Nu ska jag krypa ner och fortsätta i min bok. Pratat ganska länge med Malin, vilket var skönt. (= Henne tycker jag om, BIG TIME!

Trött och less...

Vissa samlar på frimärken...

Fick precis ett sms "Ja, vissa samlar på frimärken med du verkar samla på jobb, du rockar fett" Hahaha. Tja.. Kanske inte riktigt meningen att "samla på jobb" men vad gör man inte....

Kontaktbarn & Brandmän

Nu har jag varit och hämtat mitt kontanktbarn och jag har precis satt på en kastrull med makaroner samt placerat en stekpanna på plattan. Han skall få korv och makaroner. Jag har även hämtat ut mitt slutrör (på avgassystemet) som jag beställt på Meca, varit på banken, mött upp Sara och tagit ut pengar då hovslagaren kommer på lördag. Vi har kommit hem och gått en sväng med Teysir, det är härligt när man hinner med så mycket och klóckan inte är mer än elva.
Jag fick ett samtal nu på förmiddagen av södertörns brandförsvar, jag sökte en tjänst där tidigt i höstas men har inte lagt ner någon mer energi på detta då jag har mina jobb jag pusslar emellan. Nu ringde de i alla fall och ville ha en telefonintervju, jag var även en av 250 av totalt 740sökande personer som tagit mig "så långt". Nu kokar makaronerna över!
Juste, igår var ju jag och Andreas och solade, imorse fick jag ett sms där han förklarade hur röd han var i ansiktet! Inte jag, peppar peppar! (=

I eftermiddag blir det hästarna som gäller, då Sara inte hann med att rida, och Elinor tror jag är bortrest. Jag skall höra med henne. Dock får de nog stå och vila idag då det är väldigt halt samt att de har gått en hel del nu de senaste dagarna. Jag lånade till exempel ut Bique igår eter att jag skrittat ut en halvtimma, så fick hon ut och skritta en halvtimma-timma till. Nyttigt! Hon som lånade henne blev lite kär, fick jag höra nu efteråt. Självklart! Min hjärtehäst!

Oops, nu bränner jag korven åxo, H-vete, nu får jag steka en ny.... Det är fan inte lätt att steka korv! Och muffinsen igår blev brända de med.... Behöver jag säga mer?
Well, Time to stop! Och steka lite korv...

Vanliga vardag!

På förmiddagen red jag först ut en sväng i nya sadeln som verkade passa fint, dock var den väldig hal att rida i, framförallt då jag inte orkade sätta på stigbyglar, så jag höll på att studsa av några gånger då vi travade lite men jag höll mig kvar! Det blev en stressig morgon som vanligt, då jag skulle möta upp Andreas vid halv tre i farsta för en fika, jättemysigt och roligt med en pratstund. Det kom fram att han ridit lite som barn och detta skall han allt få visa *skratt*.
Mötte sedan upp pappsen och vi tre åkte till Maxi för att handla lite till midag, kyckling i curry blev det, gott! Andreas hängde på hit och vi käkade, åt lite muffins och slöpratade lite, med inslag av mycket skratt!

Då vi satt i soffan och mös hörde vi alla någonting som skramlade utanför, grannen som plogade, men inte utanför oss, moget moget grannen, när han ändå är ute och åker med plogen, det är på samma väg och ALLA som bor här behöver komma upp för backen. Det är tur att vi har två bilar då Kian inte är den bästa vinterbilen... Suck... Även tur att jag jobbar så flexibelt som jag gör, det gör vardagen mycket lättare! Man väljer inte sina grannar, tyvärr. Så imorgon blir det att samåka, vilket fungerar fint! Det är ju även miljövänligt och bensinsnålt!

Sedan åkte papps hem mot Å-Berga och jag kom på att jag skulle behöva/vilja sola, sagt och gjort! Andreas hoppade in i bilen strax före mig och vi begav oss mot handen och solakuten, mys! Drömde mig bort mot mer tropiska länder och halvslumrade i 25 minuter. Om jag har tur får jag lite lagom färg åxo, Andreas däremot såg ut att vara på gränsen till bränd :D (Big time!).

Nu är det dags för "snabba Cash" igen, och sedan lite natti natt!

Dubbla mammor!

Imorse (det vill säga för bara någon halvtimma sedan) låg jag fortfarande efter att ha snoozat väckarklockan i ungefär en timma, mamma började nu åxo att vakna. Jag kisar med blicken, fortfarande nyvaken, och ser två personer gå in i mitt rum, den ena: mammsen, den andra: ??? Sedan inser jag att det är jag som ser dubbelt eftersom jag är så trött! Skumt vad ögonen kan luras!

Nu sitter jag i köket efter att ha borstat tänderna, klätt på mig ridgrejer och väntar på att mamma ska komma tillaka. Hon åkte iväg till handen för att hämta ett paket med hästgrejer(!) som vi har beställt! Bland annat en ny sadel, suck, den tredje i Biques ordning. Så om ni känner någon som har en inte allt för grov häst som letar efter en billig sadel är det bara att säga till jag har ju två för mycket, som inte passar! Storleken är 17" på båda.

Sedan ska vi (beroende på hur Tinky mår i fossingarna) ut och rida med Katri och Marika, helmysigt! Jag har börjat rida som jag brukar nu igen, efter julledigheten!
På eftermiddagen ska jag möta upp en kompis i Farsta, och sedan även pappsen, då han slutat sitt jobb... Vad som händer sen får vi se, det är ännu oplanerat. Imorgon jobbar jag igen men inte så uppstyrt, vilket är jätteskönt, en Win-win-situation :D
Signar ut.

Vinterridtur, jordgubbssylt och jobbiga granne.

Imorse (vilket inte var allt för tidigt, utan snarare kring lunchtid) hoppade jag upp ur sängen och sedan kvistade jag iväg till stallet, jag hade ridsällskap och vi gjorde iordning Tinky och Bique för en mysig vinterridtur. Väldigt kallt dock. peppar peppar! Vi begav oss i kanten längs med en äng och upp i skogen, sedan bortåt mot Tyresta By. Väl där mötte vi Mickis (min jobbarkompis flickvän) som kom ridandes på sin häst  Pedro, vi följdes åt en bit genom byn, pratade lite och gick sedan åt varsitt håll.
Vi var säkert ute sammanlagt 1,5 timme då vi tog det lugnt. Mysigt, mysigt! Solen sken även några timmar mitt på dagen vilket ger mig livsglädje till tusen!
Hem och duscha, sedan iväg till min älskade gudson och hans tvillingsyster <3*hjärta*<3 dom. Här stannade vi en stund, åt soppa, pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt och för en pratstund och lite lek med barnen. Jättemysigt!

Nu kom jag precis hem ifrån stallet igen, då vi släppt in hästarna och pysslat lite i sadelkammaren med mera. Kom även att tänka på vår bråkiga granne, som ringde igår och skällde ut mammsen, med motsägelsefulla argument! Typiskt honom. Jag kan inte förstå att vuxna människor orkar hålla på... Moget... Nu ringer telefonen igen... Ehum...

Nu ska jag i alla fall krypa ner med en bok jag nyligen börjat läsa, nämligen "Snabba Cash", som Rikard har bläddrat i, så jag hoppas att han har bläddrat tillbaka till där jag låg. Han läste tydligen samma bok, men ligger lite längre fram än mig... Nu...

Imorrn ska jag till Farsta en sväng för att ta en fika med Andreas, ska bli mys och roligt då jag inte har träffat honom på länge, och skönt att få prata av sig lite.

Nighty Night!

Frysta Fingrar & Sniglar.

Idag sov jag läääänge, för att vara jag, ända till halv tolvtiden. Så fort jag vaknat var det bara att kvista iväg. En macka hann jag med innan, sedan åkte vi först upp till morfar (ca 15-20meter hemifrån) och sedan ner mot Hammarby Gård för att möta upp två tjejer som skulle hälsa på, de är eventuellt intresserade utav att bli medyttare (Håll tummarna!), de var kanongulliga och skulle säkert fungera bra, hoppas provridningen går lika bra, för det vore väldigt skönt om de vill rida tillsammans en eller två dagar i veckan. Det skulle vara en jättebra avlastning för mig!

Sedan fixade mamma i stallet och jag red ut tillsammans med en annan tjej i stallet. Det blev en kanonmysig tur genom skog, över stock och upp i branta backar. Vi hann tillbaka innan det blev mörkt, vilket var skönt, men gud så kallt det var!

En snabbvända hem och slänga av sig stallkläderna och sedan iväg till Maxi för att handla lite åt morfar och hem. Nu kom Pappsen med sin matpåse, gissa vad som låg i den? Jo, nämligen sniglar!
Kot därefter hade mamma förespråkat att vi skulle skjuta på sniglarna tills någon dag då vi kunde ta en öl samtidigt... Eller två, lade hon sedan till. Jag kan faktiskt inte annat än hålla med henne. Säkerligen någon kronglig mat innehållande kyckling blir det i alla fall, that's for sure. Det blir "super nice" (citerat micke)

Vilket liv man lever!

Ikväll vet jag inte vad jag ska börja med att skriva riktigt...
Kanske med att jag har ätit mer denna vecka än jag någonsin har gjort under min livstid, eller att vi nyss skjutsade en dam (obestämd ålder) som var så pass "spooky" att detta har varit mitt och mammas samtalsämne den senaste timmen?

Att jag har haft en bra dag på jobbet och efter detta träffat min pappa igen, som dessutom måste ha fått en knäpp (=
Eller att jag har tryckt i mig en bläckfisksushibit, svärdfisk och många andra spännande sushibitar, och alldeles nyss fått ett sms "middag på måndag eller tisdag?" Tror ni att jag känner mig sugen på mera mat? Knappast just nu... Men äta bör man annars... Ja, ni vet vad man säger...
Dessutom tror jag att pappsen försöker övergöda mig, med tanke på all jävla mat som han ständigt proppar i mig, det är värstingfrukostar, luncher hos farmor, flera rätters middagar och ja, mat, mat och återigen mera mat. God mat dessutom...

Eller kanske att jag även hunnit med att ta in hästarna, som dessutom har hunnit bli lite bortskämda idag med ny grimma, grimskaft, hästgodis, rosa matbytta, broddar med mera, men inte ridit, vilket Elinor och mamma har gjort idag åxo! Lycko dom. Vi har varit och lämnat lite saker hos Monika, hon som hade stallet där vi tidigare stod med hästarna, och stannade där för att fika. Det första hon sa när hon såg mig var "Är du onykter?" Tack Monika, den kommentaren behövde jag verkligen ;) Inte en droppe alkohol för än nu om en stund. Jag har nämligen precis fått en grogg framför näsan, vilken jag nog knappt behöver lukta på innan jag somnar...

Jag hade planer (observera, jag hade) på att dra iväg och Bowla med lite kompisar men nu känns det verkligen som att luften har gått ur mig efter att ha kommit innanför dörren. Har åkt runt i Kian idag, och den tar sig fram fint i väglaget *ler*, nu har den ju även en fungerande handbroms vilket kan kännas lite ovant, bara avgassystemet som skall lagas åxo innan besiktningen som är senast i februari.

Nu sitter jag här helt matt och skall alldeles strax hoppa in i duschen och sedan lägga mig för att läsa. Vad säger jag inte, för tillfället, av en vettig anledning... Somliga vet...


Nighty Night!


Ett avslutat 2008.

Tänkte bara se om jag kanske kan sammanfatta lite av det gågna året, så det får bli lite N8, N8 om en stund istället.

Nu hoppade treoburken, som står på diskbänken, iväg för andra gången, SPOOKY!

Okej, över till mitt 2008:
* Fyllde 18, ganska så oslagbart,  jag är även välkommen på fler krogar & clubbar...
* Tog körkortet DIREKT
* Fick hem min första häst, nämligen Tinky Fortuna (som bokades i dec 2007)
(Januari blev en hektisk månad, 2008)
* Blev gudmor åt världens mest härliga tvillingpojke, Alvar!
* Krockade mammas bil.. Mindre bra :(
* Det blev väldigt mycket extrajobb + plugg
* Min andra häst som ännu inte är köpt, Peasant Bique <3 Henne.
* Mitt och Marcus förhållande dog ut = singel, vilket känns skönt tills jag faller in lööv.
* En väldigt lyckad student med VARMT väder, Flak i innerstan, hojåkning, mottagning & utgång!
* Jag bytte bort min fina lilla röda "förstabil" till "pansarvagnen" (en grön Suv)
* Köpte min alldeles första och egna hästtrailer
* Mamma köpte sin lilla peugeot CC som jag körde en roadtrip nercabbat hela vägen till skåne med.
* Åkte mycket hoj under sommaren, körde även lite grann. Köpte även den stora delen utav min utrustning under våren/sommaren 2008. Hojkortet kanske blir till våren 2009? MYS!
* Jobbat på sammanlagt sju jobb nu under hösten, bara fyra-fem dock, som jag är kvar på nu till våren, men tro mig, det känns alldeles tillräckligt.
* Flyttade hästarna till ett nytt stall närmare hemmet, under hösten, vilket vad väldigt spännande!
Säkert fler saker som jag har glömt, men det viktigaste står med!

Vi prövar igen, N8, N8.

Yey Yamayamaha yey.

Satte mig precis ner (det känns som för första gången idag) efter en jobbdag avslutad med handling och stall.

Det hände inte någonting speciellt idag på jobbet och jag trivs där riktigt bra. Dagen har rullat på och efter lunchen kom jag självklart med en godisskål, vilket jag nog uppskattade mer än någon annan... På eftermiddagen kom pappsen förbi och hämtade lite grejer i "min" blanka/rena bil.
 Nog för att jag gillar mitt jobb men det är väldigt skönt att vara ledig och det känns i benen att man har blivit lite för bortskämd nu under julledigheten. Även hästarna har blivit lite bortskämda, inte ridna riktigt lika "hårt" som vanligt, utan mest blivit ompysslade, borstade och fått MASSOR med godis, äpplen, morötter, knäckebröd, pepparkakor med mera. Men nu börjar det bli lite nya tag, sakteliga men säkert skall de snart vara igång igen en fem-sex dagar i veckan i alla fall. (Nu har det blivit lite slöandet och kanske en 3-4dagar/veckan i ett par veckor)
Jag tror inte att de lider, de myser nog de med, efter allt mörker kommer nu äntligen lite ljus och solsken (dock minusgrader :(...)

På lunchen hittade jag en liten present till Kristoffer, som fyller år idag, Grattis! Köpte även samma sak till pappsen, hoppas han... Oops, nu var jag på att avslöja något ;) Jag berättar imorgon!
Helgen blir nog ganska lugn, ikväll grattar jag nog Kristoffer och mammsen är hos grannen. Imorgon jobbar jag, medan mammsen och Elinor rider och sedan har vi insläppet i stallet på kvällen, Resten står än så läng, lite öppet för förslag/ideér. Nu ska jag nog studsa vidare in i duschen. N8 N8


Kvällstankar kring uppskattning.

En sak har jag länge gått och fungerat över, varför är vi så dåliga på att uppskatta varandra? Varför månar vi inte om varandra medan vi kan och innan det är för sent?

Jag tycker att jag verkligen försöker måna om och uppskatta mina nära och kära, men jag kan även tänka mig att jag, precis som många andra, är dålig på detta, ofta beror det kanske på att man känner sig stressad eller kanske till och med att man kan känna sig för blyg för att lämna en uppskattande kommentar?
Så nu uppmanar jag ALLA att tänka lite extra på de som verkligen är värda det!
Jag har nyligen börjat umgås med min pappa igen efter många år, kanske är det en bidragande faktor kring detta inlägg om uppskattning? Man vet inte alltid hur bra man har det, för än det är för sent? Ibland kanske det räcker och skicka ett litet sms, och förklara vilken himla bra kompis man har, eller köpa med en godispåse när någon är sjuk etcetera. Jag ska försöka uppskatta mina nära och kära bättre!

Jag ligger även och tänker lite kring kärlek... Jag tror att många håller ihop på grund av.. Bekvämlighet? Man kanske fungerar bra ihop, har det bra men egentligen kanske fungerar bättre som kompisar än ett kärlekspar? Finns den riktiga och bestående kärleken verkligen? Människan sägs ju vara ganska självständig, men än dock är det många som tar en separation väldigt hårt, trots att man innerst inne vet att det är rätt val. Love isn´t easy, That´s for sure!

Min kärlek går oavkortat till Teysir, Peasant Bique & Tinky Fotuna, Självklart utstrålas den i massor till mina nära och kära åxo <3 !
Love Kickan

Skinande Cabriolet.

Igår blev en kanondag trots att jag körde bil och inte drack en droppe alkohol. Vi var först i kaknästornet, åt lite snittar, tre rätters, kikade fyverkerier (jättehäftigt!) och åt sedan hummerfrossa!

På vägen hem fick mamma för sig att vi skulle cabba ner... (bara -7) Sagt och tydligen.. gjort... På strandvägen frös vi dock, och drog upp taket på bilen. Sedan stannade vi till vid stureplan, och sa hej till några, som drog in oss på StureC, där vi stannade en halvtimme ung, med bilen ståendes precis utanför... Jag var lite orolig att bilen skulle bogseras bort och vi skulle få gå hem, så tillslut gav de med sig och vi åkte hem för att slänga in Hö till Marikas hästar.

Idag gick ajg upp en sväng vid kvart i åtta, åkte iväg till Marika och gav Surprice, Sheeba och Frej morgonhö. <3 Hästarna.  Vi hämtade även Teysir som varit hos morfar sedan igårkväll. Äntligen sovmorgon! Mamma var hos hästarna på eftermiddagen, de har fått några vilodagar nu, eftersom jag har känt att jag har behövt det. Dock skadar det dem nog inte efter deras flytt och allting runt dem. De har även blivit väldigt bortskämda med äpplen, kakor, morötter, knäckebröd, godis med mera, så snart rullar de väl ner till ridhuset?

Kring ettiden fikade/åt vi frukost och sen åkte vi mot bromma/solna. I garaget i solna tvättade jag och Micke mammas bil både invändigt och utvändigt, så nu skiiiiiner den! Riktigt roligt!



Nu ska jag krypa ner i soffan en stund innan jag lägger mig med någon bok i handen. Upp och mot Yamaha imorgon.

RSS 2.0