vurpa och midsommarfirande.

Åkte av hästen i onsdags och efter det har jag mest legat deppig i sängen. Det var helt mitt fel och riktigt klantigt, jag tappade en astigbygeln i galoppen och känslig häst som jag har kände hon direkt att skänkeln låg på utan anledning och sååå låg jag i backen. Mindre skönt. Det som stör mig mest är att det gick så himla bra! Hon galopperade fint i båda varven! Min "travare".

Efter det blev det ett akutbesök och värktabletter utskrivna, blev ett lugnt midsommarfirande och sedan har jag betat av många filmer och böcker i soffan. Välbehövligt kanske?

Årets första dopp blev av tidigare förra veckan tillsammans med Kim, i havet såklart! Myspys.

Imorgon blir det jobb igen, nu känner jag mig mycket piggare både i kropp och knopp.

Sommar, sommar, sommar!

Igår vart en helmysig dag som började med kaffe i skrubba!
Sedan bar det av till stallet med Ankan o Sabina för att gå med när de red en skrittur. Tesslan fick följa med mig och springa av sig under turen. När vi var tillbaka i stallet gick jag och Ankan ner till ängen för att köra lite grunder, det var ju trots allt andra gången hon satt på en häst. Tinky var pigg o busig och Ankan fick jobba. Sedan hoppade hon av och vi bytte, jag galopperade några varv åt varje håll för att sedan ge mig med att "hon fåt springa av sig lite". Sedan åkte vi till mig och käkade, efteråt så delade vi på oss. Ankan skulle in till stan och jag till Tyresö.
I Tyresö blev det ballerinakakor och trocadero med Malin, massa tjejsnack och tillslut en titt på bilen. Malin åkte vidare till haninge och jag till Marcus nya lägenhet, den åxo i Tyresö, vi rev lite tapeter (jag fick in bästa tekniken!) provade även en ångmaskin för första gången, yey!
På hemvägen släppte jag av honom i lyckeby och väntade sedan in Kim, för en efterlängtad film innan sängdags.

Idag tog jag upp träningen på ängen med Tinky igen och hon travade riktigt fint innan vi travade och skrittade av. ett steg närmre. Hon har fått tagit det lite lugnt nu i nya stallet men nu är det dags igen, tjockismagen som hon snabbt och säkert byggt upp skall reduceras ;)

Ska strax möta Ankan i Handen för att köpa lite jordgubbar och vin, sedan blir det konsert ikväll!

Imorgon är min sista lediga dag som troligen även den blir tillbringad i stallet, på kvällen blir det barnpassning och i helgen blir det jobb. Peppar peppar!

Gröna lunds knatteavdelning- here I come!

Jag är bokstavligen helt slut. Efter att ha jobbat mycket, har jag äntligen varit ledig i helgen, men vart tog helgen vägen? Jag hade inte mycket planerat, ändå flög den förbi... I lördags var min första "lediga dag på länge" så jag tog det heeelt lugnt på dagen, plötsligtblev det bråttom att göra sig iordning för middag hos två vänner. Jag körde men vi var ändå hemma sent. I söndags körde jag hästtrailer över hela stockholm. Först till Solna föra tt hämta en barderob och hylla sedan däreifrpn till Hässelby strand för tre garderober till.
Vi släpade ner dem sex(!) trappor och klämde in dom i transporten. trångt var det minsann och träningsvärk fick vi nog all tre tjejor, tack för hjälpen!

Åkte ut till stallet med garderober och sedan släppte vi av trailern, städade bilen, köpte pizza och på kvällen sålde jag min Ådi. Där försvann den dagen....

Idag är det troligen gröna lund som gäller med Kirsi(barnens mamma) gudsonen och tvillingsyster på två år. Ska bli skönt att komma iväg lite, helt avslappnat och vardagsklädd. Nu blir det dusch och förberedelse för att åka kommunalt. Spännande!

Allting just nu är energikrävande, jag vet inte om det är vädret som ställer till det? Allting känns jobbigare än vanligt. Lite tyngre. Hoppas på solsken och godkännande om handledare nu inom kort så kanske det ljusnar lite.

Tänk vad bra jag har det?
Soo long!

Vanliga(?) vardag.

Igår gick åt till att lida utav huvudvärk :( Ingen musik, tv eller liknande, då kändes det som att huvudet skulle sprängas. Jag jobbade men däckade när jag kom hem, inte ens alvedon hjälpte. Somnade kring tiotiden och vaknade vid halv åtta imorse, pigg och nästintill huvudvärksfri! Plockade disk, damsög och dammade lägenheten innan jag gjorde mig färdig för jobb.

Efter jobbet blev det en vända för att köpa studentpressent. För imorgon ska vi på mottagning, och inte bara en utan helst två! Både Linnea och Ankan springer ju ut!
På hemvägen mötte jag Marcus i bilen som var på väg att handla mat, han hoppade av bilen här på tillbakavägen och gav mig trevligt midagssällskap. Tog sedan en promenad med honom hem.

Jag och Kim kom samtidigt och nu är det tv, dator och tvätt som gäller innan vi nannar kudden. Mys!

Fredaaaaag!

Men jobb både imorgon och på söndag...
Igår var det en "kvalitetskväll" med Kim, vi åt glas spå djurgården och tog en prommis med Nira. Innan det drog vi bulten till S-tälje för att lämna över mitt batterigrepp till en ny ägare.

Det var en helt okej kväll trots att både jag och Kim var helt slut. Vi har mycket nu både med jobbet, djuren, lägenheten/allt som heter bosjälv och vänner. Man får prioritera ibland och det är inte alltid så lätt!

Idag ringde mamma i alla fall och sa att mitt körkortstillstånd hade kommit, tjoho! Jag ringde direkt till polisen(?!) för att höra om mina handledare hade godkännts, vilket de självklart inte hade så jag får vänta med att köra själv... Blir nog en lite hojtur ikväll och sedan eventuellt till Tanto för att fira Moddes syrra, Veronica, om jag hinner. Det blir ju en relativt tidig kväll eftersom jag jobbar imorgon.
Imorgon är Ankan inbokad på schemat, kanske blir det grillning? En tur till stallet blir det åxo, det är så himla fint i det nya stallet jag är helt farcinerad över utsikten, hagarna, stallet, ja! Hela atmosfären! Så himla trevliga människor där vilket känns riktigt skönt, imorse hade jag hovis ute som till och med han var nöjd över läget trots att det är en extra bit att åka ut. Han gillade det rymliga stallet och den bra belysningen. Hästarna var mycket lugnare än vanligt de med!

Söndag blir det nog jobb och sedan 30årskalas, Grattis makusin Mikael!

Vi hörs och ses, kanske ;)

Stalldag varje dag.

Såhär i början är jag i stallet dagligen eftersom allting är nytt och våra hästar går tillsammans med två valacker, vilket de inte riktigt är vana vid. Den ena är dessutom väldigt hingstig av sig. Tog en liten promenad idag med Bique medan mammsen pysslade med Tinky inne i stallet. Vi gick ner till vattnet/stranden och tillbaka. Det gick bra, men hon är något tittig efter den ena Valacken, hmm.... Måtte han vara kastrerad ;D.

Åt en glass innan med trevligt sällskap och jobbade innan det. Blev faktiskt bjuden på lunch åxo, lyxigt!
Det har varit mycket på jobbet men det känns ändå som att det går bra. Idag fick jag dessutom lite back-up utav en leverantör vilket kändes behövligt. Rulljansen börjar dra igång...

Nu kikar jag på fotboll i väntan på Kim och pannkakor! Det gick ju inte så bra sist när jag gjorde ett tappert försök... Imorgon blir det jobb 8-18 och sedan är jag lite hästledig eftersom Lena och mamma tar hästarna, skönt! Helgen är inte helt planerad ännu men jobb och 30års firande är spikat!
På fredag är det hovslagare. Full fart med andra ord. Blir nog en vilodag imorgon.

När jag ´är i stallet får jag en hel del tid att tänka på annat än allt det här vardagliga, vilket känns skönt och viktigt att kunna koppla bort ibland. Tänk vilken lyckost jag är som har mina hästar, min bil, min motorcykel, min bästa mamma, mina gulliga vänner, fina släktingar, min Kim, Teysir, det fina boendet och listan kan bli ännu längre. Jag är kanske dålig på att alltid uppskatta det, men det gör jag verkligen. Jag är så nöjd med mitt liv och tack alla fina människor som förgyller min vardag och helgdag ;D <3 till er.

Ett särskillt hjärta vill jag ge; mamma, Kim, Annika, Monica, Lillan, pappsen, Tove, Malin, Linnea, Carro, Modde & Angelica. Tack för att ni finns!

RSS 2.0