Roadtrip med inslag utav sägner.

I måndags Em begav vi oss mot Götet, och fyra-fem timmar senare var vi framme i Vårgårda där vi mötte upp Ricky. Sedan bar det vidare ner mot Göteborg för att finna en parkering för vår kommande övernattning i bilen. Bilen gick att bädda "helt rak" så att vi sov riktigt bra på en madrass i bakluckan, (efter lite insynsskydd).

In mot centralen i Göteborg, det blev spårvagn ett par stationer då vi parkerat nära Liseberg. Väl framme mötte vi upp Rickys vän, för att sätta oss vid "gustav adolfs torg" och kika ner i kanalen där "Grodan" tydligen åker.
Det blev ett par öl och någon Breezer innan vi gick vidare till ett pingisställe, dock utan att spela pingis. Stället var nästintill proppat med människor. Det var även något coverband som spelade där, riktigt mys!

På hemvägen skildes vi åt efter en riktigt rolig kväll i Götet. Vi gick till Volvon och de rörde sig hemåt. Tänka sig!? Vi kom fram till bilen nästan en timme innan de var framme i lägenheten. Det är ganska skönt att ha ett rullande hem, om så, för en kortare period!

Vidare blev det en snabbis på Ullared, men jag var aningen anti till det hela, vilket smittade av sig till en början.... På väskavdelningen däremot, gick både jag och Ankan Lösa ;D
Efteråt blev det munkar, bad, sol, powernap och sedan Sushi innan vi åkte mot Kristianstad för en fika hos en god vän. Vidare därifrån blev det tankstopp och mot nästa vän, Martin, som dessutom guidade oss till ett kanonbra sovställe. Lugnt och ostört precis vid havet.

Strax utanför Bromölla bäddade vi upp och sedan var det 1. 2. 3. Fantarosé :D Kombinerat med godis, chips, massa mys, "spök"sägner som fanns kring det stället vi skulle sova på.
Bland annat så var det sagt att för länge länge sedan var det en fiskare som skulle gifta sig, precis där vi satt med utsikt över havet, men kvällen innan midsommar hade fyrvaktaren glömt att tända fyren och fiskare lyckades inte leta sig hem. Han drunknade. Hand brud stod beredd med klänning och slöja, när hon fick beskedet att båten var hittad och fiskaren var död.
Hon gick ner bland klipporna och tog sitt liv, varje år just på midsommar, sägs det att man kan se henne/hennes slöja svisha ner i vattnet och försvinna.
Tur att det inte var midsommar.

Det fanns även en till berättelse vi fick höra, denna gången angående en mn som var otrogen sin fru, med pigan. Pigan blev med barn och mannen låste in henne på vinden, där hon skulle bo tills barnet fötts. Frun började dock bli tveksam då hon hörde att någon var på vinden, pigan bankade och sörjde. När hon fött sitt barn stenade mannen detta och lade i en brunn, även mamman mördade han. Frun hittade liken i brunnen och blev dödad även hon. Sedan tog hn själv livet v sig genom att hänga sig.
I detta träd.....

Efter alla läskigheter (detta var bara en väldigt liten del utav allting vi fick höra) så gick vi mot bilen för att sitta trygga i ljuset och spela kort. Jättemysigt var det och sent blev det. Men, vad gjorde det?

Onsdagen vaknade vi nog båda av lite blandade mardrömmar, men ingenting allvarligt och tur var väl det? Vi gick ner bland klipporna för att trävva av oss och bada. Hua! Kallt var det! Säkert en femton grader?
Sminket på och besök mot groddammen. Massa bilder blev tagna och vi fick även en visning utav Martins fina hus.

Karlshamn nästa!
Här fick vi världens gooodaste pizza serverad, inkluderad parmaskinka, mozarellaost och soltorkade tomater, Yammie! Ankan valde en med Gyroskött, annanas, skinka, champinjoner och vitlökssås. Det blev en cider, sedan två och sedan rörde vi oss sakteliga mot bilen, det hade börjat droppa ifrån himlen!

Tröjor på och sedan tillbaka upp emot scenen. Tre förband var det innan Europe drog igång. En riktigt bra upplevelse! De drog igång hela publiken och vi hade lyckats ta oss skapligt långt fram. Efter halva konserten friar ena gitarristen på scenen och de avslutar sedan med deras nya låt "New Love in Town".

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiktigt bra!

Vi knatade några varv innan vi beslöt oss för att börja röra oss hemåt. Två timmar på kringelikrokgvägar i mörkret och sedan var det E4an (?) som tog oss tre timmar....

Det blev et tlångt inlägg idag, hoppas det inte var allt för långtråkigt!

Kommentarer
Postat av: Ankan (2)

Kul att du skrev upp sägnerna, roligt att minnas :D

2010-07-26 @ 23:31:07
URL: http://svedlind.blogg.se/
Postat av: Kickan

Jajajajajaaaa :D

2010-07-30 @ 09:34:19
URL: http://angelicaelisemaries.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0